Efterskolen Flyvesandet er en naturefterskole på toppen af Fyn, tæt ved godset Egebjerggård, omkranset af skov og marker, kun få hundrede meter fra Kattegatkysten.

Vi er en nordisk orienteret efterskole som bygger bro til vores rigsfællesskab. Vi byder elever fra Danmark, Grønland, Færøerne og resten af Norden velkommen til vores naturskønne plet på Nordfyn. Vores pædagogiske sigte på Efterskolen Flyvesandet er at forene traditioner og de forskellige kulturbaggrunde fra de nordiske lande og tilbyde unge fra hele Norden et fantastisk og eventyrligt ophold.

Efterskolens fire linjer

Skolen tilbyder fire linjer; hestelinjen, jagtlinjen, fiskerilinjen og madlinjen. Som en naturlig del af et år på efterskolen tilbyder vi en fælles rejse i norden med fokus på naturoplevelser og nordisk friluftsliv.

Et år som efterskoleelev

Som elev på Efterskolen Flyvesandet vil du blive udfordret, men er du indstillet på de fælles pligter og det sociale engagement det kræver, når man går på efterskole, bliver det ikke bare et spændende, men også et rigtigt sjovt og lærerigt år. Udover de fire hovedlinjer tilbyder skolen også almene og prøveforberedende skolefag fra 8. – 10. klassetrin (FP9 og FP10). Derudover har skolen også en masse forskellige valgfag (plusfag) og aktiviteter. Tilbudene varierer i løbet af skoleåret.

Lidt om efterskolen

Efterskolen Flyvesandet er en lille efterskole med plads til 75 elever. Vi har nogle dygtige og meget kompetente linjefagslærere og lige så dygtige og kompetente lærere i de almene fag. Derudover indgår skolens køkken- og teknisk personale i skolens daglige arbejde og elevkontakt.

Læs artiklen om Ole fra Qaqortoq, Grønland og hans oplevelser på Efterskolen Flyvesandet.

Efterskolen Flyvesandet har deltaget i E2E – fra Efterskole til Erhvervsuddannelse, et projektet der er støttet af uddannelsespuljen i Region Syddanmark.

E2E-projektets overordnede mål er at udvikle undervisning og fag på efterskoler og erhvervsuddannelser, som bidrager til at flere efterskoleelever får øje på, interesse for og endelig søger optagelse på en erhvervsuddannelse.

Efterskolen Flyvesandet - jagt - fiskeri - outdoor - mad - islandske heste

2 weeks ago

Vores fine, hjemmelavede agilitybane bliver brugt flittigt 🤸🏼‍♂️

2 weeks ago

Besnøringer og bivuakbygning stod på skemaet til nordisk friluftsliv i dag

2 weeks ago

Fællesaften med De unge naturformidlere. Inspiration til et ungdomsliv med fællesskab omkring glæden ved at bruge naturen. En organisation under Danmarks Jægerforbund for unge mellem ... See more

2 weeks ago

Jagtlinje d.1. okt.

2 weeks ago

Jagtlinje d.1. okt.

2 weeks ago

En perfekt morgen for Vincent der i søndags bestod riffelprøven og i dag - tirsdag d.1.okt. skød sit første lam.
En dejlig oplevelse, hvor alt gik efter planen.

2 weeks ago

I sidste uge har mad og kulturlinjen samarbejdet med Kold College. Onsdag var Kold på besøg hos os på Flyvesandet. Der blev rygtet garn og ruser, samlet Karl Johansvampe og bær og høstet tang. ... See more

2 weeks ago

Så fik vi en forholdsvist sjælden gæst i garnet

2 weeks ago

Tusind tak for en fantastisk dejlig dag med de skønneste elever, der på bedste vis tog imod interesserede, smilende og dejlige gæster. Efterskolernes Dag er en af fællesskabets festdage, hvor ... See more

2 weeks ago

« 2 of 30 »
efterskole - fiskelinje - fiskeri - lystfiskeri

Skal du have havørreder, sej, sild, makrel og hornfisk på krogen? Så er Efterskolen Flyvesandet stedet.

efterskole - islandske hestelinje - ridning

Elsker du at ride, er du vild med islandske heste, så er efterskolens hestelinje lige noget for dig.

efterskole - Jagtlinje

Efterskolens jagtlinje byder på et udfordrende år fyldt med jagtoplevelser af højeste karat. Knæk og bræk!

Lyst til at eksperimenter og få fornemmelse for mad og smagsoplevelser er central på madlinjen.