Efterskolen Flyvesandet er en naturefterskole på toppen af Fyn, tæt ved godset Egebjerggård, omkranset af skov og marker, kun få hundrede meter fra Kattegatkysten.

Vi er en nordisk orienteret efterskole som bygger bro til vores rigsfællesskab. Vi byder elever fra Danmark, Grønland, Færøerne og resten af Norden velkommen til vores naturskønne plet på Nordfyn. Vores pædagogiske sigte på Efterskolen Flyvesandet er at forene traditioner og de forskellige kulturbaggrunde fra de nordiske lande og tilbyde unge fra hele Norden et fantastisk og eventyrligt ophold.

Efterskolens fire linjer

Skolen tilbyder fire linjer; hestelinjen, jagtlinjen, fiskerilinjen og madlinjen. Som en naturlig del af et år på efterskolen tilbyder vi en fælles rejse i norden med fokus på naturoplevelser og nordisk friluftsliv.

Et år som efterskoleelev

Som elev på Efterskolen Flyvesandet vil du blive udfordret, men er du indstillet på de fælles pligter og det sociale engagement det kræver, når man går på efterskole, bliver det ikke bare et spændende, men også et rigtigt sjovt og lærerigt år. Udover de fire hovedlinjer tilbyder skolen også almene og prøveforberedende skolefag fra 8. – 10. klassetrin (FP9 og FP10). Derudover har skolen også en masse forskellige valgfag (plusfag) og aktiviteter. Tilbudene varierer i løbet af skoleåret.

Lidt om efterskolen

Efterskolen Flyvesandet er en lille efterskole med plads til 75 elever. Vi har nogle dygtige og meget kompetente linjefagslærere og lige så dygtige og kompetente lærere i de almene fag. Derudover indgår skolens køkken- og teknisk personale i skolens daglige arbejde og elevkontakt.

Se vores nye video og høre eleverne fortælle om deres oplevelser på Efterskolen Flyvesandet

Læs artiklen om Ole fra Qaqortoq, Grønland og hans oplevelser på Efterskolen Flyvesandet

1 week ago

3 jægere har lidt arbejde i eftermiddag med at ordne vildt.

1 week ago

10.klasse i IBO brobygning på SOSU Odense. Der tænkes i ideer til at gøre vores fælles verden til et bedre sted.

1 week ago

Alle efterskoleelever burde have muligheden for sådan en udsigt, som eleverne har på Efterskolen Flyvesandet 🌅 #outdoor #friluftsliv #solopgang #sunrise #morgenstund #efterskolenflyvesandet

1 week ago

En lille fremvisning af skolen og nogle af de aktiviteter man kan opleve som elev i 8., 9. eller 10. klasse på Efterskolen Flyvesandet.

1 week ago

Bla. longering var på dagens program på hestelinjen

1 week ago

Elever fra jagtlinjen har her til morgen været på morgentræk! Der kom desværre ikke noget på parade denne gang, men det er også charmen ved jagt. Til gengæld blev der set masser af bramgæs, ... See more

1 week ago

Onsdag aften med inspirerende besøg fra HF Søfart i Marstal. #vejledning @ Efterskolen Flyvesandet

2 weeks ago

Julie fortæller her om hendes IBO brobygningsmatchdag. Og Karin der har udviklet hele IBO modellen fortæller om dette. 10.klasse er i fuld gang og vi glæder os til d.2.12. med første ... See more

Vær med i nyt brobygningsprojekt mellem efterskoler og erhvervsskoler. Se med i denne video, hvor 180 elever fra 3 efterskoler finder det bedste match til ibo-brobygning på erhvervsskolerne.

3 weeks ago

Linjefagsdag: forældrejagt på Efterskolen Flyvesandet med Mad og kultur i køkkenet. En herlig vildtmenu med råvare fra jagtlinjen.

3 weeks ago

Læsø på linjetur i det skønneste efterårsvejr

« 2 of 34 »