Efterskolen Flyvesandet er en naturefterskole på toppen af Fyn, tæt ved godset Egebjerggård, omkranset af skov og marker, kun få hundrede meter fra Kattegatkysten.

Vi er en nordisk orienteret efterskole som bygger bro til vores rigsfællesskab. Vi byder elever fra Danmark, Grønland, Færøerne og resten af Norden velkommen til vores naturskønne plet på Nordfyn. Vores pædagogiske sigte på Efterskolen Flyvesandet er at forene traditioner og de forskellige kulturbaggrunde fra de nordiske lande og tilbyde unge fra hele Norden et fantastisk og eventyrligt ophold.

Efterskolens fire linjer

Skolen tilbyder fire linjer; hestelinjen, jagtlinjen, fiskerilinjen og madlinjen. Som en naturlig del af et år på efterskolen tilbyder vi en fælles rejse i norden med fokus på naturoplevelser og nordisk friluftsliv.

Et år som efterskoleelev

Som elev på Efterskolen Flyvesandet vil du blive udfordret, men er du indstillet på de fælles pligter og det sociale engagement det kræver, når man går på efterskole, bliver det ikke bare et spændende, men også et rigtigt sjovt og lærerigt år. Udover de fire hovedlinjer tilbyder skolen også almene og prøveforberedende skolefag fra 8. – 10. klassetrin (FP9 og FP10). Derudover har skolen også en masse forskellige valgfag (plusfag) og aktiviteter. Tilbudene varierer i løbet af skoleåret.

Lidt om efterskolen

Efterskolen Flyvesandet er en lille efterskole med plads til 75 elever. Vi har nogle dygtige og meget kompetente linjefagslærere og lige så dygtige og kompetente lærere i de almene fag. Derudover indgår skolens køkken- og teknisk personale i skolens daglige arbejde og elevkontakt.

Efterskolen Flyvesandet har deltaget i E2E – fra Efterskole til Erhvervsuddannelse, et projektet der er støttet af uddannelsespuljen i Region Syddanmark.

E2E-projektets overordnede mål er at udvikle undervisning og fag på efterskoler og erhvervsuddannelser, som bidrager til at flere efterskoleelever får øje på, interesse for og endelig søger optagelse på en erhvervsuddannelse.

Læs artiklen om Ole fra Qaqortoq, Grønland og hans oplevelser på Efterskolen Flyvesandet.

Efterskolen Flyvesandet - jagt - fiskeri - outdoor - mad - islandske heste

1 week ago

Glædeligt gensyn til Gammel elevdag

1 week ago

Lørdag havde vi besøg af de tidligere elever. Skønt at i havde lyst til at kigge forbi til et glædeligt gensyn.

1 week ago

Hestelinjen havde besøg af en ung fotograf fra Ryslinge Efterskole i maj, hjertelig tak for de skønne fotos

1 week ago

Nordisk Friluftsliv, tur til Ejlingen

1 week ago

Nordisk Friluftsliv på tur til Ejlingen i maj. Dejlige skønne unge mennesker i det fri.

1 week ago

Lidt stemningsbilleder fra årets deltagelse på det fynske dyrskue. Såvel piger som heste gør det super godt på trods af det våde vejr.

1 week ago

Fredags eftermiddagshygge inden regnen

1 week ago

Torsdag aften havde vi hyggeligt besøg af 8 engagerede hjemmeværnsfolk, der gav deres bud på hvorfor frivilligt arbejde beriger vores samfund og hvordan det giver et godt og stærkt fællesskab at ... See more

1 week ago

Efter en god prøvedag er der mange gode projekter eleverne hygger sig med: træning af heste, sofabygning i fællesrum, en varm fodboldkamp og ikke mindst hjemmelavet rygeost. Uhmmm.

2 weeks ago

Efterskolen Flyvesandet har deltaget i E2E - fra Efterskole til Erhvervsuddannelse, et projektet der er støttet af uddannelsespuljen i Region Syddanmark.

E2E-projektets overordnede mål er at ... See more

E2E fra Efterskole til Erhvervsuddannelse har gennem to indsatser udviklet samarbejde mellem efterskoler og erhvervsuddannelser, hvor Tietgen er projektejer ...

« 2 of 19 »
efterskole - fiskelinje - fiskeri - lystfiskeri

Skal du have havørreder, sej, sild, makrel og hornfisk på krogen? Så er Efterskolen Flyvesandet stedet.

efterskole - islandske hestelinje - ridning

Elsker du at ride, er du vild med islandske heste, så er efterskolens hestelinje lige noget for dig.

efterskole - Jagtlinje

Efterskolens jagtlinje byder på et udfordrende år fyldt med jagtoplevelser af højeste karat. Knæk og bræk!

Lyst til at eksperimenter og få fornemmelse for mad og smagsoplevelser er central på madlinjen.

[/et_pb_row]