Om skolen

Efterskolen Flyvesandet er en skole i naturen. Skolen ligger i den storslåede natur på toppen af Fyn, tæt ved godset Egebjerggård, omkranset af skov og marker, kun få hundrede meter fra Kattegatkysten.

Det ligger i skolens koncept at bruge den unikke beliggenhed så meget som muligt, til stor gavn for både skole og elever. Når du vælger Efterskolen Flyvesandet vælger du samtidig en skole, der tilbyder linjerne Mad & Kultur, Science/Outdoor, Fiskeri, Jagt og Islandsk Hestelinje.

Som elev på Efterskolen Flyvesandet vil du blive udfordret. Men er du indstillet på de fælles pligter og det sociale engagement det kræver når man går på efterskole, bliver det ikke bare et spændende, men også et rigtigt sjovt og lærerigt år.

Udover de fem hovedlinjer tilbyder skolen også almene og prøveforberedende skolefag fra 8. – 10. klassetrin (FP9 og FP10).
Derudover har skolen også en masse forskellige valgfag og aktiviteter. Tilbudene varierer i løbet af skoleåret.

Elev antal

Efterskolen Flyvesandet er en lille efterskole med plads til 75 elever. Vi har nogle dygtige og meget kompetente linjefagslærere og lige så dygtige og kompetente lærere i de almene fag. Derudover har skolen også køkkenpersonale og teknisk personale, der også indgår i skolens daglige arbejde og elevkontakt.

Efterskolen Flyvesandet er en almen og prøveforberedende efterskole. Det vil sige, at vi optager normalt fungerende unge mennsker, der ved skoleårets slutning skal til de samme prøver og eksaminer som i folkeskolen.

Vi er altså ikke en specielefterskole til unge med særlige og specielle behov, men tilbyder ekstra undervisning til elever som ønsker at få løftet sit faglige ståsted.

Anerkendende kommunikation

Unge mennesker søger mening i langt højere grad end det tidligere har været tilfældet. De voksnes krav skal give mening for at blive efterkommet. Løftede pegefingre, ufleksible regler og “kæft, trit og retning”-pædagogik kommer man ikke langt med. Vi stiller krav om, at de unge tager både sig selv, os og vores undervisning alvorligt. Vi bruger anerkendende kommunikation. Anerkendelse er ikke det samme som ros eller at vi aldrig stiller krav, men er et udtryk for, at vi involverer os og er klar til at deltage i en løsning af evt. genvordigheder.

efterskole - fiskelinje - fiskeri - lystfiskeri

Skal du have havørreder, sej, sild, makrel og hornfisk på krogen? Så er Efterskolen Flyvesandet stedet.

efterskole - islandske hestelinje - ridning

Elsker du at ride, er du vild med islandske heste, så er efterskolens hestelinje lige noget for dig.

efterskole - Jagtlinje

Efterskolens jagtlinje byder på et udfordrende år fyldt med jagtoplevelser af højeste karat. Knæk og bræk!

efterskole - mad og kultur

Madelskere se her! - Lyst til at eksperimenter og få fornemmelse for mad og smagsoplevelser er central på madlinjen.

Efterskole outdoor - nordisk friluftsliv

Outdoor linje byder på lejrlivskultur og grundlæggende teknikker inden for friluftslivets mange facetter.