fbpx

Om skolen

Efterskolen Flyvesandet er en skole i naturen. Skolen ligger i den storslåede natur på toppen af Fyn, tæt ved godset Egebjerggård, omkranset af skov og marker, kun få hundrede meter fra Kattegatkysten.

Det ligger i skolens koncept at bruge den unikke beliggenhed så meget som muligt, til stor gavn for både skole og elever. Når du vælger Efterskolen Flyvesandet vælger du samtidig en skole, der tilbyder linjerne Mad, Fiskeri, Jagt og Islandsk Hestelinje.

Nordisk friluftsliv er skolens vigtigste fællesfag som bygger bro mellem skolens fire linjefag.

Som elev på Efterskolen Flyvesandet vil du blive udfordret. Men er du indstillet på de fælles pligter og det sociale engagement det kræver når man går på efterskole, bliver det ikke bare et spændende, men også et rigtigt sjovt og lærerigt år.

Udover de fire hovedlinjer tilbyder skolen også almene og prøveforberedende skolefag fra 8. – 10. klassetrin (FP9 og FP10).
Derudover har skolen også en masse forskellige valgfag og aktiviteter. Tilbudene varierer i løbet af skoleåret.

Elev antal

Efterskolen Flyvesandet er en lille efterskole med plads til 75 elever. Vi har nogle dygtige og meget kompetente linjefagslærere og lige så dygtige og kompetente lærere i de almene fag. Derudover har skolen også køkkenpersonale og teknisk personale, der også indgår i skolens daglige arbejde og elevkontakt.

Efterskolen Flyvesandet er en almen og prøveforberedende efterskole. Det vil sige, at vi optager normalt fungerende unge mennsker, der ved skoleårets slutning skal til de samme prøver og eksaminer som i folkeskolen.

Vi er altså ikke en specielefterskole til unge med særlige og specielle behov, men tilbyder ekstra undervisning til elever som ønsker at få løftet sit faglige ståsted.

Anerkendende kommunikation

Unge mennesker søger mening i langt højere grad end det tidligere har været tilfældet. De voksnes krav skal give mening for at blive efterkommet. Løftede pegefingre, ufleksible regler og “kæft, trit og retning”-pædagogik kommer man ikke langt med. Vi stiller krav om, at de unge tager både sig selv, os og vores undervisning alvorligt. Vi bruger anerkendende kommunikation. Anerkendelse er ikke det samme som ros eller at vi aldrig stiller krav, men er et udtryk for, at vi involverer os og er klar til at deltage i en løsning af evt. genvordigheder.

Efterskole outdoor - nordisk friluftsliv