Science/Outdoor

En stor del af indholdet på science/outdoor linjen er baseret på traditionelt nordisk friluftsliv. Vi bruger meget tid i skolens shelterområde. Her arbejdes med basal lejrlivskultur og ikke mindst grundlæggende teknikker inden for friluftslivets mange facetter. Skolen er placeret i et fantastisk terræn, så det er oplagt også at tilrettelægge ture i området og anvende de naturfaciliteter vi råder over lokalt.

Sciencedelen kommer ind i undervisningen på den måde, at der arbejdes med at udvikle og afprøve forskellige nye teknikker og ‘opfindelser’ der vil kunne bruges i lejrlivet. Kan vi gøre tingene anderledes og bedre, og hvad sker der, hvis…?

I perioder foregår undervisningen hovedsageligt indendørs; enten i værkstedet eller fysiklokalet. Tilsvarende arbejder vi her med at lave eksperimenter, bygge forskellige ‘maskiner’ eller afprøve mulighederne i forskellige materialer m.v.

Flere fag indgår med andre ord i undervisningen, og det er en linje, der på mange måder går fint i spænd med skolens øvrige linjefag og samtidig lægger op til samarbejde med dem.

Oplevelser • Nysgerrighed • Leg • Undersøgelse • Eksperimenter • Friluftsliv • Afprøvning og optimering 

efterskole - fiskelinje - fiskeri - lystfiskeri

Skal du have havørreder, sej, sild, makrel og hornfisk på krogen? Så er Efterskolen Flyvesandet stedet.

efterskole - islandske hestelinje - ridning

Elsker du at ride, er du vild med islandske heste, så er efterskolens hestelinje lige noget for dig.

efterskole - Jagtlinje

Efterskolens jagtlinje byder på et udfordrende år fyldt med jagtoplevelser af højeste karat. Knæk og bræk!

Lyst til at eksperimenter og få fornemmelse for mad og smagsoplevelser er central på madlinjen.