Vincent

Vincent

Elev 2018 -2020

Jeg har en stor passion for fiskeri og er testfisker for en stor anerkendt grejproducent. Så det at der findes en efterskole med en fiskelinje, var nok det der trak allermest i mig. Jeg havde selv fundet efterskolen på nettet og efter et besøg på skolen, hvor jeg fik en personlig rundvisning, var det ikke svært for mig at vælge Flyvesandet. Jeg har derfor taget 9 klasse, med fiskeri som linjefag, på Flyvesandet. Det har været et fedt og meget selvstændigt år på fiskelinjen. Der har været rig mulighed for selv at bestemme. De mange timers fiskeri har betydet mere end 70 havørreder på krogen, både store og små, i løbet af hele fiskesæsonen.

Vi har prøvet de fleste former for fiskeri. Jeg er og bliver inkarneret sportsfisker.

Mit år på Flyvesandet har lært mig, at det er vigtigt at have en positiv indstilling fra starten. Jeg har boet på et 4 mands værelse. Vi var tre fra fiskelinjen og en fra jagtlinjen. At bo tæt sammen kræver tolerance. Man lærer hinanden at kende på godt og ondt, mest godt.

Som efterskoleelev skal man hele tiden forholde sig til fællesskabet – det har lært mig noget om rummelighed.

Der sker hele tiden noget og der er ikke meget alenetid. Jeg synes det er dejligt at få lov til at gå ned på kysten og tage nogle kast, når hovedet har brug for fred og alting er lidt svært.

På Flyvesandet er man en del af et fællesskab og det er nødvendigt at man selv tager ansvar og er en aktiv del. Det er et fælles ansvar at få skolen til at fungere. Det falder helt naturligt på Flyvesandet.

Kirsten & Søren

Kirsten & Søren

Vincents forældre

Da vi ankommer til efterskolen Flyvesandet den allerførste dag, og skal aflevere vores søn, bliver vi helt overvældet af de smukke bygninger og den omkransende natur og ikke mindst af stemningen og modtagelsen på skolen. Vi føler os i den grad velkomne.

Alle nye elever og forældre bliver budt på grillmad, som bliver nydt i den store hyggelige have. På trods af at vi skulle tage afsked med vores søn, velvidende vi kun ville se ham i weekenderne det næste år, kørte vi hjem med en god følelse i maven.

Hver gang vi har været til arrangementer på skolen, er vi altid blevet mødt af en behagelig stemning og stor imødekommenhed fra alle ansatte. Altid er der faldet nogle positive ord, om Vincent, med på vejen. Det har været med til at bekræfte os i, at et år på Flyvesandet var det rigtige valg for Vincent.

Da Vincent startede på skolen var han så skoletræt, at selve skoledelen bare skulle overstås. Det var i linjefaget, fiskeri, han skulle overleve. Han var helt i knæ, både fagligt men også med en følelse af nederlag i forhold til troen på egne evner omkring det boglige.

Det kom som et chok for os, da Vincent blev testet ordblind i starten af skoleåret. Pludselig gav Vincents udfordringer en helt anden mening og vi er taknemmelige for, hvad det har betydet for Vincent, at få hjælpemidler og undervisning i at bruge dem.

For Vincent var det en stor udfordring også at skulle lære at bruge ordblindehjælpemidler. I starten havde han meget modstand mod det nye, fordi det krævede meget af ham.