fbpx
Vincent

Vincent

Elev 2018 - 2020

Vincent

Vincent

Elev 2018 - 2020

Vincent & Johannes

Vincent & Johannes

Elever 2017 - 2020

 Hver dag starter med morgenløb ned til vandet – en tur i meget smuk natur. Det kan være surt nogen gange når uret ringer kl. 6.45 og man skal op, men når turen er slut, er det alligevel meget rart – og så er man klar til dagens aktiviteter.

Skoledagene kan være meget lange fra 8 til 16.30. Det betyder meget for mig, at jeg nogen gange kan gå ned til kysten og fiske. Det renser hovedet efter en lang skoledag og giver ny energi.

Det forhold jeg har haft til lærerne på Flyvesandet, er meget anderledes end til lærerne på den skole jeg kom fra. Jeg synes lærerne på Flyvesandet forstår os elever rigtig godt. De respekterer os og man kan tale med dem om det meste. Jeg er blevet mødt som den person jeg er. Det motiverer at lærerne er engagerede og har givet mig lyst til at deltage og gøre mig umage. Jeg føler at jeg bliver forstået på Flyvesandet.

Jeg har haft store udfordringer på det faglige område. Jeg var godt og grundigt træt af at gå i skole da jeg startede i august 2018. Det var først og fremmest fiskeriet jeg så frem til.

Ved skoleårets start blev jeg konstateret ordblind og det var faktisk en lettelse, fordi jeg fik de hjælpemidler jeg havde brug for. I starten var det noget nyt og svært, at skulle lære at bruge hjælpemidler. Efterhånden som jeg fik det lært, blev det også nemmere at følge med i timerne og få lavet mine lektier. Jeg fik lidt mere lyst til selve skoledelen.

Vi havde en god ordblindelærer, som forstod ordblinde på en helt anderledes måde. Hun mødte os som ordblinde og dermed med en forståelse for, at man har brug for flere pauser og en anden slags undervisning. Når vi havde arbejdet i 15-30 minutter og hun kunne se at vi bare ikke kunne mere, gik vi ud og lavede noget aktivt i 10-15 minutter. Så var vi klar til undervisning igen. Det er en fed måde at blive undervist på og for mig har det betydet at jeg kunne deltage aktivt fremfor at sidde og falde ud bag i klassen.

Mange af mine venner gik på jagtlinjen. Det lød meget interessant når de talte om jagt. Jeg begyndte at interessere mig mere og mere for jagt og fik lov at komme med på nogle jagter. Jeg begyndte at overveje at tage jagttegn. Det var en tanke jeg havde gået med længe og efter at have spurgt min værelseskammerat mere ind til hvad det gik ud på, var jeg overbevist. Jeg kom sent ind på jagttegns holdet, men kunne lige nå det. Det viste sig at være en god beslutning. Det var vildt spændende og jeg brugte mange timer på at læse teori. Hver gang jeg havde en ledig stund, blev den brugt på at læse. Lærerne havde et stort engagement i at få eleverne igennem jagtprøven og der var masser af mulighed for hjælp.

Ugen før vinterferien var hele skolen afsted på en fælles rejse til Norge. Det var en virkelig god tur med mange gode oplevelser og spændende aktiviteter. Der var nogle fantastiske og flotte naturoplevelser. Ugen bød på et hårdt program med masser af langrend, is fiskeri, hundeslædekørsel og mange andre fede aktiviteter.

Det var dejligt at være sammen med alle fra hele skolen i en uge og fedt at få en mere naturlig lærdom fremfor at sidde i et klasselokale.

Mit år på Flyvesandet har været det bedste år i mit liv. Jeg har fået nogle virkelig gode venner, som jeg ved jeg vil bevare kontakten med i fremtiden. Jeg har haft nogle rigtig god lærere og mange spændende oplevelser i løbet af året.

Jeg glæder mig til endnu et år på Flyvesandet og til at møde en ny verden med jagt.

Skrevet af Vincent Holger Thuemann Hansen elev Flyvesandet 18/19 & 19/20