Efterskolen Flyvesandet 4261

FISKELINJEN

På den nordfynske Kattegatkyst trives havørrederne på bedste vis. Dette er selvfølgelig en af grundene til, at vi har en fiskelinje på Efterskolen Flyvesandet. For mange elever er det at fange deres første havørred en stor oplevelse og en drøm, der går i opfyldelse. Men også en oplevelse, der vil kræve meget gåpåmod og mange, mange kast og utvivlsomt også en enkelt – eller to – af de såkaldte ”nul-ture”. Et er dog sikkert! Når først havørreden er på krogen glemmes mange af de ture, hvor de ikke har været der.

HUG:

100+

DET ER IKKE KUN HAVØRREDER

Havørreder er heldigvis ikke de eneste fisk i vandet. Derfor skal vi på Efterskolen Flyvesandets fiskelinje også stifte bekendtskab med en række andre fiskeformer som f.eks. Medefiskeri, Havnefiskeri efter fladfisk, sej, Pilkefiskeri, Karpe og geddefiskeri, Put & take, Isfiskeri i Norge og Garnfiskeri. På fiskelinjen er målet at skabe, bevare og udvikle lysten for fiskeri. Derfor er det vigtigt for os, at eleverne får nogle naturoplevelser, hvor de har de bedste muligheder for at få en fisk på krogen og flex på klingen.

Når fisken så er i nettet, kommer næste fase i det at være lystfisker – nemlig håndtering og, hvis man vælger at tage fisken med hjem, tilberedning. Det er meget vigtigt for os, at eleverne lærer at håndtere, tilberede og bearbejde de fisk, som de vælger at tage med hjem.

Efterskolen Flyvesandet 4227
IMG 9017 E1537777444589

Fyns bedste kystområde Flyvesandet
Måske 100 havørreder landes
Uanede muligheder for varieret fiskeri 
1 år fyldt med fiskeri

IMG 6716 E1537777283630

FISKERI PÅ FLYVESANDET

Vi har et godt og tæt samarbejde med Fiskeklubben Nordfyn, som låner lokaler på skolen til deres klubaftener. Dette gør, at vi blandt andet er berettiget til at inddrage DSF’s mange faciliteter på linjen. Eleverne på fiskelinjen er altid meget velkomne til klubaftnerne, hvor lystfiskerhistorier bliver delt flittigt. Ligeledes afholder fiskeklubben hvert skoleår en række ture, hvor eleverne er meget velkomne til at deltage.

Om du er inkarneret og garvet lystfisker, eller om lystfiskeriet for dig er en ny og uudforsket verden vil fiskelinjen altid have plads til dig.

DER ER MULIGHED FOR...

... undervandsjagt

... buefiskeri

Efterskolen Flyvesandet 4222
Efterskolen Flyvesandet 4255 1