Jagt

JAGTLINJEN

Når skoleåret starter banker jagtsæsonen på døren – hvorfor vi bruger tiden til at få ”banket rusten af haglbøsserne”, klargører jagten herunder opbygning af skjul m.m.

Vi har vores eget jagtområde på ca. 180 hektar, som vi skal passe og pleje og bruge til jagt, når den tid kommer. Samtidig har vi haft et rigtigt godt samarbejde med godset Egebjerggård, hvor elever hjælper til ved godsets jagter, og fra tid til anden giver skytten en hjælpende hånd med fasanopdræt og andre praktiske gøremål.

Vildænder nedlægges

på vild trækjagt

TAG JAGTTEGN PÅ SKOLEN

Mulighed for 2 x jagtkursus i løbet af dit efterskoleår hos os.

På jagtlinjen har du mulighed for at gå op til den nye jagttegnsprøve, men det vil – af hensyn til jagten – foregå i foråret – hermed er der også skabt et fornuftigt erfaringsgrundlag til jagtprøven. For de elever, der ønsker at tage jagttegn i efteråret opretter skolen et valghold, der bruger både valgholdstimer og undervisning i weekender for at få de bedste muligheder for at bestå jagtprøven. For alle, der tager jagttegn på skolen gælder i øvrigt, at træning til haglskydeprøven primært foregår i privat regi.

Som elev på Efterskolen Flyvesandets jagtlinje, har du mulighed for at have din egen jagthund med og modtage træning af meget kompetent hundetræner.

Efterskolen Flyvesandet 4184
Pavia Udleverer Patroner

180 HA JAGTOMRÅDE
6 STK RÅVILDT NEDLÆGGES
4 STK DÅVILDT NEDLÆGGES
1 ÅR FYLDT MED JAGT

Forest

JAGTÅRET PÅ FLYVESANDET

Oktober-Januar
Efteråret og vinteren benyttes til at drive så meget praktisk jagt, som vores revirer kan bære.

Februar-Juni
Når jagtsæsonen er ved at være forbi i Danmark forlænger vi den en smule, idet jagtlinjen selvfølgelig skal jage på skolens fælles vinterfriluftstur i Norge. Her går vi, iført snesko og masser af varmt tøj, på jagt efter småvildt i fjeldet. 

DER ER MULIGHED FOR...

... at have jagthund med på skolen

... at tage buejagttegn på skolen

IMG 0745 1
Efterskolen Flyvesandet 4066 1