IMG 9892

+PLUSFAG

Efterskolens plusfag er en række fag, der alle sætter fokus på at udfordre dig og skærpe din nysgerrighed i forhold til konkret læring af færdigheder, hvor du både skal bruge hjerne og hænder. I Plusfag har du mulighed for at stifte bekendtskab med helt nye kundskabsområder, hvor færdigheder opøves og trænes.

PLUSFAG:

6

FORSKELLIGE

MAD

I Plusfaget "Mad" er der plads til alle madelskere, på alle niveauer. Lysten og kærligheden til at eksperimentere, og få fornemmelse for mad og smagsoplevelser, er central på linjen.

På Plusfaget arbejder vi ofte i forskellige temaer. 

Disse temaer kan være alt fra "Spis naturen" hvor vi sætter garn og ruser, for derefter at tilberede fangsten til "Bålmiddag - lav en scoremiddag over bål". 

Andre temaer vi kan arbejde i kan være:

- Råmælk: ost, ymer, rygeost.
- Rygeovn: røgvare, fisk og vildt.
- Trangia: lær 10 lækre retter på Trangia.
- Mad fra hele verden: etnisk mad.
- Is: is på forskellige måder og smage.
- Kage: sund kage.
- Økologi: hvorfor økologi?
- Fra Jord til Bord.

Der er altså mange forskellige temaer at tage fat på!

Efterskolen Flyvesandet 4285
Efterskolen Flyvesandet 3959

BUESKYDNING

Skolen råder over egen klub under Bue-Danmark. Skolen har compoundbuer, recurvebuer og langbuer som skolen stiller gratis til rådighed med pile.

Eleverne introduceres til langbue, recurvebue og compoundbue på indendørsbane på 18 meter, udendørs bane fra 8 til 40 meter. Ligeledes introduceres eleverne til 3-d skydning på skolens areal. Eleverne vedligeholder også udstyr, reparerer pile, hjælper til med at justere buerne. Der tilbydes tekniktræning samt forberedelse til buejagttegn.

Holdet tager på en tur til Pamhule træningscenter i foråret.

Skærmbillede 2021 04 20 Kl. 14.46.55
Efterskolen Flyvesandet 4079 1

HÅNDVÆRK

I Plusfaget "Håndværk" arbejdes der i skolens værkstedslokale med mange former for håndværk. Der arbejdes med mindre og større byggeprojekter og eleverne inddrages ofte i forbedringer og nytænkning af skolens inventar og undervises i grundlæggende håndværksmæssige færdigheder af faglærte håndværkere.

IMG 5243
IMG 5264

ADVENTURE

I Plusfaget ”Adventure” forbindes friluftsliv med forskellige aktiviteter. Vi er altid udenfor og bruger kroppen, blandt andet til forskellige udendørsaktiviteter som terrænløb, o-løb, cykling, bike’n’run, kajak, forhindringsbane osv.

Teamwork og samarbejde er vigtigt i ”Adventure”, da vi laver adventureraces, konkurrencer og samarbejdsøvelser. Et must have til dette PLUS-fag er JA-hatten og en masse energi!

IMG 7856 (1)
NORGE

HORSEMANSHIP

I timerne arbejdes der primært fra jorden. Fokus er på at opnå en ønsket adfærd hos hesten med så få signaler som muligt. Eksempler på indhold er: longearbejde, samarbejde med hesten med Pat Parellis ”syv lege”, div. tricks, agility på skolens bane i skoven etc.

Efterskolen Flyvesandet 4097
Efterskolen Flyvesandet 3982 (2)

TEKNOLOGI

I Plusfag "Teknologi" arbejder vi med udvikling af kendskab til forskellige facetter af faget. Vi arbejder med kodning, både gennem programmer, Ultrabit og Lego Mindstorm, og vi arbejder med flyvning af små droner og vi arbejder med 3D-animationer gennem forskellige programmer.

Vi besøger desuden forskellige virksomheder, som gør brug af ny teknologi og robotter i og omkring Odense. Vi får derigennem et indblik i, hvordan Teknologi anvendes i erhvervslivet og hvilke muligheder, der er i forhold til uddannelse- og karrieremuligheder inden for faget.

Big Image
Efterskolen Flyvesandet 3733 1

JAGTTEGN

Skolen tilbyder eleverne på tværs af linjerne at kunne gå til jagtegnsundervisning i foråret, for at komme op til forårsprøven i jagttegn. Eleverne undervises i jagttegnsmateriale og eleverne lærer om vildtet og skal ud på skolens terræn og observere fuglevildtet og pattedyrene. Eleverne bliver undervist af certificerede jagttegnslærere.

Efterskolen Flyvesandet 4184
Efterskolen Flyvesandet 4180
Efterskolen Flyvesandet 3746 (1)

BRUG HOVED OG HÆNDER

Hvert Plusfag har klare mål for færdighedstræningen og der er fokus på, at du bliver dygtig til at kombinere hoved og hænder, så dine praksisfaglige evner udvikles og styrkes. Plusfaget tilbyder et interesse- og fagfællesskab på tværs af linjeinteresser og klassetrin, imens du er på efterskolen og det giver dig færdigheder, du kan anvende til at kvalificere dit kommende uddannelsesvalg og et aktivt fritidsliv efter efterskolen. 

DER ER MULIGHED FOR...

... jagttegn

... forskellige plusfag

Efterskolen Flyvesandet 4056
Efterskolen Flyvesandet 4212