IMG 3606

TIDLIGERE ELEVER

Et år du aldrig

glemmer

Efterskolen Flyvesandet 2020 0009

GAMMEL ELEVDAG

Gammel-elevdag er en hyggedag for tidligere elever på Egeby Efterskole/ Efterskolen Flyvesandet, der har fuldført et eller flere skoleår på skolen.

Ole, 10.klasse

Ole 1

Jeg så første gang Efterskolen Flyvesandet på ”mærk suset”. En weekend hvor jeg så skolen fra jægernes syn. Her mærkerede jeg skolens charme og så den pæne omkringliggende natur som skolen ligger i. Vi var om aften på aftentræk efter ænder og gæs. Her så jeg de gode jagtmuligheder skolen har.

Min tid på efterskolen var virkelig god, jeg fandt hurtigt nogle jeg klikkede med og det gjaldt også for de andre på skolen. Jeg gik på jagtlinjen, hvor vi i jagtsæsonen september-januar skød fasaner, ænder, harer og duer med hagl. Som luksus kunne os med riffel skyde rådyr og dådyr. Jeg fik bl.a. derby på ænder og dåvildt. Uden for jagtsæsonen byggede vi skydetårne, sørgede for at der var foder i fodertønderne og vi observerede dyr. Vi havde også vores forælder-jagter, hvor forældrene måtte deltage og hvor os elever var jagtleder for jagterne. Her samarbejdede vi med mad og kulturlinjen om at få lavet en vildtmenu. Vi havde også vores rejse til Norge hvor vi skød ryper. Alt i alt var jeg glad for mit efterskoleår på Efterskolen Flyvesandet.

Oles mor skriver:

Ole var på Camp i en weekend på Flyvesandet. Da vi henter ham efter denne weekend, var Ole ikke i tvivl om at det var på Efterskolen Flyvesandet at han ville tilbringe 10. årgang.
Vores søn valgte at gå på jagtlinjen, da det er hans store passion. Skolen rummer fantastiske muligheder for at udvikle elevernes viden og jagtfærdigheder sådan et sted hvor naturen er i højsædet.
At se den udvikling der sker, når de unge mennesker skal stå på egne ben, væk fra hjemmet, er noget ganske særligt.
Vi har været så glade for at vores søn Ole valgte at gå på Efterskolen Flyvesandet.
Lokationen, omgivelserne og stedet for denne skole, er helt fantastisk og noget ganske særlig, ren helse for krop og sjæl.
Vi er fulde af beundring for den måde skolens ledelse og ansatte møder de unge mennesker på, der er plads til forskelligheder, og til at udvikle sig lige i den retning det unge menneske ønsker sig.
Samarbejdet mellem skolen og hjemmet har været så fantastisk, det er ikke kun det unge menneske skolen formår at gøre tryg, men de formår også at skabe tryghed for os forældre, det er også en stor del af det. Når man sender sit barn/unge menneske på efterskole, er det virkelig vigtig at vi som forældre kan føle os trygge, og det har vi kunnet.
Vi sender vores bedste anbefalinger om efterskolen Flyvesandet.

Med venlig hilsen

Anne

Sissel, 10.klasse

Sissel

Sissel, elev i 10.klasse årgang 2019-20, jagtlinjen.

Mit år på Efterskolen Flyvesandet har været fuldstændig uundværligt. Stemningen, lærerne, linjerne og eleverne har gjort stort indtryk på mig, og på mit ophold på efterskolen. Efter 10 år på samme skole, var det spændende og udfordrende at prøve noget nyt. Jeg havde fornøjelsen af at have min egen hund med, som jeg fik trænet og brugt en masse på jagtlinjen. Jagtlinjen på efterskolen, har været fantastisk. At dele en lidt mere speciel interesse med andre unge har været en stor oplevelse for mig, og noget jeg aldrig vil glemme.  Har fået venner for livet.

Janni og Tom, forældre til Sissel

Vi sendte vores datter på Efterskolen Flyvesandet, med håbet om et spændende og udfordrende år, hvor hun ville få troen på sig selv og en masse selvtillid, for det trængte hun i den grad til, efter 10 år på den samme skole.

Vi ønskede også, at hun kunne finde nogle nye venner med den samme Interesse som hende – nemlig JAGT, som jo er en interesse hun stod meget alene med i grundskolen, men som hun fastholdt og fik dyrket på bedste vis på Flyvesandet. Hun havde desuden fået planlagt sit ophold således at hendes investering i en FT Cocker for konfirmationspengene, var blevet trænet og klar til jagt på efterskoleopholdet, til hendes store fornøjelse!

Vi kan derfor kun give Efterskolen Flyvesandet den bedste anbefaling herfra, da vi fik en glad og selvstændig pige hjem fra efterskole, endda med jagttegn, gode venner, samt en god selvtillid.

Fællesturene, der var arrangeret, var en kæmpe oplevelse for vores datter. Måden og tilrettelæggelsen turene var arrangeret på, var spændende og der blev sat store forventninger til, at man kunne løfte opgaverne i de grupper man var i.

Desværre blev året præget af Covid-19 og en hjemsendelse var nødvendigt, da der igen kunne åbnes op, klarede skolen det så FLOT. Vi kunne med god samvittighed aflevere vores datter, for alt var gennemtænkt og der var styr på familiegrupperne, hvor eleverne selv havde haft en indflydelse på hvem de ønskede at bo sammen med. Vi var som forældre meget taknemmelige for det kæmpe stykke arbejde, skolen fik sat i værk, trods den store udfordring de var sat i, og afslutningen på Sissel´s år på Flyvesandet blev en succes som vi er sikker på at hun altid vil tænke tilbage på med et smil på læben.

Vi vil også som forældre glæde os over vores fælles valg af efterskole som gav alle de gode oplevelser.

Joan, 10 klasse

Axel Rypejagt 2 1000X720

Joan er forælder til Axel, elev i 10.klasse på Efterskolen Flyvesandet 2019-2020 jagtlinje.

Hvad skulle vi gøre?

Axel ville gerne på HTX. Men han var ikke helt klar til at fortsætte direkte på en ungdomsuddannelse efter 9. klasse, og vi syntes ikke at der var et 10.klassestilbud der passede.

Vi snakkede så sammen om muligheden for et efterskoleophold med 10. klasse og linjer indenfor fiskeri og jagt. Vi var ude for at se på et par efterskoler, men vi syntes ikke, det var det helt rigtige. En søndag kørte vi så til Efterskolen Flyvesandet, for at se og høre om denne skole.

Vi blev modtaget og vist rundt af 2 elever, der var på skolen denne weekend. ”Hold da op” hvor vi syntes de gjorde det godt. De fortalte med deres ord, hvordan det var at være på skolen, og de viste hele efterskolen frem. Vi fik et godt indtryk af, hvordan det var at være elev på efterskolen.

Bagefter fik vi vist årskalenderen for efterskolen og blev bl.a. også præsenteret for de linjer, som man kunne vælge på efterskolen. Vi fik det klare indtryk, at der ud over et godt fagligt tilbud, var et stort fokus på fællesskab, særligt indenfor interessefællesskabet indenfor de enkelte linjer.
Fremvisningen sammen med en gåtur i området viste også, at der var gode muligheder herfor.

Og her er så hvad vi mener et efterskoleår på Efterskolen Flyvesandet har givet vores søn:

Fra skostørrelse 38 til str. 43 ! – beskriver ikke alene væksten men også den personlige udvikling Axel har gennemgået på et skoleår på Efterskolen Flyvesandet. Skoleåret på Flyvesandet har givet vores søn mange gode og spændende oplevelser både inden for linjefaget – jagt, men også sammen med de andre elever på efterskolen. Vi oplever en ung mand der stoler på sig selv og sine beslutninger, og som er blevet fuldt klar på at starte sin uddannelse og tage de udfordringer op, der måtte komme hen ad vejen.

I vores familie har vi ikke traditioner for ophold på efterskoler. Men når det er sagt, kan vi kun sige, at vi ALDRIG kommer til at fortryde, at vi i samråd med vores søn valgte at give ham et skoleår på Efterskolen Flyvesandet.

Det skal også fortælles, at vi som forældre altid har syntes det har været en god, hyggelig og spændende oplevelse at komme på efterskolen og opleve eleverne og få talt med personalet.  Man følte sig altid velkommen. Efterskolen har været god til at lægge information og billeder ud i forbindelse med deres ture og arrangementer. Dette har betydet, at selvom efterskolen ligger fysisk langt væk fra hvor vi bor, har vi følt at den alligevel var tæt på.

Cecilia

Cecilia

Jeg hedder Cecilia og gik på Efterskolen Flyvesandet på årgangen 19/20, og det var helt sikkert det bedste år jeg har haft i min skolegang.

Jeg har udviklet mig virkelig meget både personligt og fagligt. Jeg kom til Efterskolen Flyvesandet og var lidt usikker på mig selv, men min kontaktgruppelærer blev gjort opmærksom på det fra start, og jeg har udviklet mig utrolig meget med hjælp fra min kontaktgruppelærer.

Jeg kom også til Efterskole Flyvesandet med nogle problemer med at læse og skrive, fordi jeg er ordblind. Skolen tog virkelig godt hensyn til det, og hver torsdag fik jeg ekstraundervisning i dansk, hvilket har hjulpet mig med at blive mere opmærksom på mine fejl, og hvad jeg kunne gøre for at det bliver bedre, jeg fik også nogle teknikker til at rette dem, de gjorde mig opmærksom på hvad jeg kunne arbejde med både i skoleåret, men også fremover i min videre uddannelse.

Jeg valgt også Efterskolen Flyvesandet fordi deres hestelinje er udelukkende med islandske heste. Det var en race som jeg kendte hjemmefra, og har redet i mange år, og at gå på hestelinje har lært mig at bruge den viden jeg allerede havde, og videreformidle den til andre som måske ikke havde redet lige så længe som mig.

For mig betyder stemningen og fællesskabet på en efterskole utrolig meget, fællesskabet på Efterskolen Flyvesandet er virkelig godt, både mellem eleverne, men også mellem lærere og elever. Personalet er gode til at imødekomme dig, og de er interesseret i at lære dig at kende, de tager dig som du er, og man kommer ind i et fællesskab hvor man føler sig accepteret som man er af alle og det er rat.

En af de ting jeg lagde rigtigt meget vægt på, da jeg skulle vælge efterskole, var at efterskolen ikke skulle have for mange elever, og på Efterskolen Flyvesandet er de kun omkring 50-70 elever,

som også var med til at gøre mit efterskoleår bedre for mig, men det er også noget som styrker fællesskabet, fordi alle kender alle og man ved hvornår hinanden har brug for et klap på skulderen, eller et kram. Fællesskabet oplevede jeg på årgang 19/20 især om aftenen, når vi skulle være i vores bygningen og den sidste energi skulle bruges inden sengetid. Helt personligt brugte jeg tiden på at kramme alle godnat. Noget som jeg stadig får at vide, at det er noget nogen af dem savner her efter vi er stoppet.

I løbet af mit efterskoleår har jeg boet på det samme værelse hele året, men vi har stadig mulighed for at flytte, hvis det er det man har lyst til. Jeg boede det meste af året, hvor vi var to på værelset, men til slut pga. corona, var vi fire piger, hvilket var intenst og super hyggeligt. Når man bor på et værelse med andre mennesker, lærer man hurtigt at tolererer dem man bor med på en anden måde end man havde forventet.

Jeg har gennem efterskolen fået nogle venner for livet, og jeg ville ikke have været det store og varme fællesskab foruden. Vi var der for hinanden også selvom det måske ikke lige var en man snakkede med hver dag, og det er en egenskab jeg er glad for at kunne tage med videre.

På en efterskole er der hele tiden noget man skal forholde sig til, og det har lært mig at være mere rummelig, men det var rat at kunne gå en tur i skoven, eller gå en aftentur mod vandet, hvis det hele blev lidt for meget en gang imellem.

Mit ophold har lært mig at være mere positiv og tage tingene som de kommer, men det har også lært mig at stå på egne ben, og har gjort mig mere klar til min videre uddannelse.

Som efterskoleelev vil man helt sikker blive udfordret personligt og lære nye ting om sig selv, og selv om det kan være hårdt en gang imellem, er et efterskole ophold på Efterskole Flyvesandet nok den bedste beslutning jeg har taget i mit liv.

Cecilia

Og så skriver Cecilias mor følgende:

Cecilia vidste allerede i midten af 8. klasse at hun ville på efterskole i 10. klasse, så hun begyndte at lede efter den helt rigtig skole for hende. Cecilia har haft en del problemer igennem det meste af folkeskolen, så hun havde nogle krav til den efterskole hun ville på, et der måtte ikke være for mange elever, to der skulle være en hestelinje, med islænder heste.

Cecilia finder Efterskolen Flyvesandet og vi var ovre og se den, og det var et hit ved første blik, hele atmosfæren og omgivelserne er helt fantastiske.

Jeg må indrømme at jeg var lidt nervøs for hvordan det skulle gå, da Cecilia var en stille pige, uden mange venner, men jeg skal love for at hun er vokset på alle områder, en stor tak til personalet for den skønne pige jeg har fået hjem, og som har fået venner for livet.

Jeg kan varmt anbefale Efterskolen Flyvesandet

De bedste hilsner fra en stolt mor

Jane

Anders Ramsing, far til Johannes Ramsing

Anders Ramsing

Forælderfortælling fra Anders Ramsing, far til Johannes Ramsing, elev på Efterskolen Flyvesandet 2017-2020, 8.-10.klasse

Da jeg første gang kom på Efterskolen Flyvesandet med min søn Johannes, blev vi først overvældet af den skønne natur og de flotte bygninger. Vi oplevede en skole med høje ambitioner for elevernes udvikling, personligt og fagligt. Der er en konsekvent og forståelig holdning til et halvvoksent barns krav til sig selv. Efter rundvisning og samtale med lederen af skolen, var vi ikke i tvivl om at her var Johannes’ nye skole.

Johannes havde haft det svært i de mindre klasser hjemme i Sakskøbing. Det var ikke nemt at finde venner, og det var svært at koncentrere sig i skolen. Han var dog glad for at være spejder, og fungerede godt i det sammenhold der fulgte med det.

Han startede i 8. klasse med Science-outdoor som linjefag og fandt hurtigt nogle gode venner. Han blomstrede stille og roligt op, men han havde svært ved at inkludere alle. Det arbejdede lærer og ledelse en del med i løbet af hans første år på stedet.

I 9. klasse startede han på Jagtlinjen, og kravene til ham socialt og skolemæssigt blev øget. Han tog godt imod udfordringen og udviklede sig hurtigt til at blive en ihærdig elev og en god kammerat. Hans selvværd blomstrede kraftigt, og han udviklede en masse egenskaber, som vi førhen kun anede i ham. Det var som at se en larve blive til sommerfugl, og jeg er dybt rørt over at se ham fortsætte sin udvikling i år, hvor han som 3. års elev tager 10. klasse med. Han tager sit ansvar som erfaren elev til sig og er i gang med at supplere sit jagttegn med riffeltegn.

Året i år bliver kombineret med praktiktid hos skytten på det nærliggende gods, hvor han kan kombinere sin jagtinteresse med nogle af de opgaver som ligger i tråd med hans ønske om at komme i lære som tømrer. Han har været i praktik i et tømmerfirma i vores nærområde i løbet af året og har gode udsigter til en læreplads efter sit skoleforløb på Flyvesandet.

Vi er skolen dybt taknemmelige for den rolle lærere og ledelse har haft i vores søns fantastiske transformation og udvikling. Stor respekt og beundring herfra.

Mange hjertelige hilsener

Anders Ramsing

Marie Jønsson, 10 klasse

Marie 2

Elev på årgang 2018/19  i 10.klasse Marie Jønsson fra Løgumkloster beskriver betydningen af hendes efterskoleophold på Efterskolen Flyvesandet her:

Efterskolen Flyvesandet ændrede mit liv fuldstændig. Den har givet mig det bedste år i mit liv. Jeg gik på årgangen 18/19, hvor jeg var den eneste pige på Jagtlinjen. Jeg var så sikker på at Efterskolen Flyvesandet skulle være mit andet hjem i 10. Klasse, så allerede i 6. klasse var jeg meldt ind.

Søndag d.12. august 2018 startede mit efterskoleår. De første par uger var introuger og allerede efter 2-3 dage følte jeg at vi alle sammen kunne snakke rigtig godt sammen. Det er det fede ved en lille efterskole som Flyvesandet. Der er man kun mellem 50 og 70 elever og det er så fedt. I starten var man selvfølgelig lidt nervøs for om man så kunne finde nogle veninder som man havde noget tilfælles med, men det skal man slet ikke være. Alle er så venlige også de ansatte. Det var også en af de bedste ting ved Flyvesandet. Fællesskabet mellem os alle. Lærer som elever. Man kunne snakke med alle om alt.

Jagtlinjen var det bedste! Og jeg vil 100% opfordre alle der har den mindste interesse i jagt til at vælge den linje! Lærerne er flinke og man får en masse god læring om jagt og en masse fede oplevelser sammen med sine bedste venner. Jeg f.eks. havde min hund med på efterskolen og det er også en af de unikke ting ved Efterskolen Flyvesandet. Man må nemlig have jagthund med. Det gav mig en mulighed for at få overtalt min far, om at jeg måtte få min egen hund. Så da jeg var 14 år købte jeg min egen  Kleinermünsterlænder, Bella. I starten var jeg lidt bange for, om jeg ville få trænet nok med hende derovre, men så er der jo en masse andre med hund, som også skal ud og træne og så har man et fællesskab om det og hjælper hinanden. Skolen tilbød også hundetræning hver onsdag i linjefagstimerne, for dem der havde hund. Og der lærte jeg en hel masse.

Rasmus Just, 10 klasse

Rasmus

Rasmus Just har været elev i 10.klasse på jagtlinjen i skoleåret 2018/19: 

Jeg begyndt på Efterskolen Flyvesandet af 2 grunde. Jeg ville forbedre mig fagligt, og det gjorde jeg. Jeg startede som en elev der var meget skoletræt og demotiveret i forhold til at gå i skole. Men efter jeg begyndte på efterskolen, blev jeg meget mere motiveret pga. lærerne var gode til at give opgaver rettet til den enkelte elev og hjælpe mig med det jeg havde brug for at få hjælp til. Jeg er nu begyndt på erhvervsuddannelse og savner faktisk det typiske skolearbejde, så som analyser i dansk og udfordrende regnestykker i matematik. Mit efterskoleophold har været det bedste der er sket i mit liv. Det har været den fedeste oplevelse på mange punkter. Lige fra alle vores fælles ture til de eftermiddage, hvor vi cyklede til stranden og badede med vennerne, eller de sene aftner hvor man bare ligger og snakker med sin roomie. Vores linjetur til Læsø på jagtlinjen er noget af det der står klarest. At vi alle var samlet om den samme passion ”jagt”. Efterskolen har gjort mig til en helt ny person. Da jeg har udviklet mig personligt. Jeg er blevet bedre til at omgås andre mennesker, da man møder så mange forskellige personligheder med hver deres baggrund. Efterskolen har givet mig venner for livet som jeg jævnligt har kontakt med.  

Rasmus mor fortæller her: 

"Den bedste gave jeg har givet min søn."

Jeg havde en dreng der var meget ked af at gå i skole. Desværre af den simple grund, at han ikke blev udfordret fagligt, skolen opdagede endda ikke at han var ordblind. Han var imod skolens manglende måde at tage deres elever seriøst på. Han havde en meget lille omgangskreds, igen fordi han gerne ville lære og udvikle sig og have nogle venner at spejle sig i. 

Alt det og meget mere har han fået på Efterskolen Flyvesandet. Jeg er skolen dybt taknemlig for deres opsøgende måde at arbejde på for at opdage elever der er ordblinde. De har i mine øjne en stor faglighed og samarbejde med ordblindekonsulent/koordinator.  

Efter 10 måneder fik jeg en glad og smilende dreng hjem, en dreng der hvilede i sig selv og turede at stå ved hans egne holdninger og selv troede på hans eget værd og som har lært at arbejde positivt med hans tolerance. Jeg er skolen taknemlig og kan kun varmt anbefale den. 

En glad og stolt mor. 

Vincent, 9 klasse

Vincent

Vincent elev i 9. klasse årgang 2018-19, fiskelinjen.

Jeg har en stor passion for fiskeri og er testfisker for en stor anerkendt grejproducent. Så det at der findes en efterskole med en fiskelinje, var nok det der trak allermest i mig. Jeg havde selv fundet efterskolen på nettet og efter et besøg på skolen, hvor jeg fik en personlig rundvisning, var det ikke svært for mig at vælge Flyvesandet. Jeg har derfor taget 9 klasse, med fiskeri som linjefag, på Flyvesandet. Det har været et fedt og meget selvstændigt år på fiskelinjen. Der har været rig mulighed for selv at bestemme. De mange timers fiskeri har betydet mere end 70 havørreder på krogen, både store og små, i løbet af hele fiskesæsonen.

Vi har prøvet de fleste former for fiskeri. Jeg er og bliver inkarneret sportsfisker.

Mit år på Flyvesandet har lært mig, at det er vigtigt at have en positiv indstilling fra starten. Jeg har boet på et 4 mands værelse. Vi var tre fra fiskelinjen og en fra jagtlinjen. At bo tæt sammen kræver tolerance. Man lærer hinanden at kende på godt og ondt, mest godt.

Som efterskoleelev skal man hele tiden forholde sig til fællesskabet – det har lært mig noget om rummelighed.

Der sker hele tiden noget og der er ikke meget alenetid. Jeg synes det er dejligt at få lov til at gå ned på kysten og tage nogle kast, når hovedet har brug for fred og alting er lidt svært.

På Flyvesandet er man en del af et fællesskab og det er nødvendigt at man selv tager ansvar og er en aktiv del. Det er et fælles ansvar at få skolen til at fungere. Det falder helt naturligt på Flyvesandet.

Vincents forældre

Vincent Foraeldre 1

Vincents forældre fortæller:

Da vi ankommer til efterskolen Flyvesandet den allerførste dag, og skal aflevere vores søn, bliver vi helt overvældet af de smukke bygninger og den omkransende natur og ikke mindst af stemningen og modtagelsen på skolen. Vi føler os i den grad velkomne.

Alle nye elever og forældre bliver budt på grillmad, som bliver nydt i den store hyggelige have. På trods af at vi skulle tage afsked med vores søn, velvidende vi kun ville se ham i weekenderne det næste år, kørte vi hjem med en god følelse i maven.

Hver gang vi har været til arrangementer på skolen, er vi altid blevet mødt af en behagelig stemning og stor imødekommenhed fra alle ansatte. Altid er der faldet nogle positive ord, om Vincent, med på vejen. Det har været med til at bekræfte os i, at et år på Flyvesandet var det rigtige valg for Vincent.

Da Vincent startede på skolen var han så skoletræt, at selve skoledelen bare skulle overstås. Det var i linjefaget, fiskeri, han skulle overleve. Han var helt i knæ, både fagligt men også med en følelse af nederlag i forhold til troen på egne evner omkring det boglige.

Det kom som et chok for os, da Vincent blev testet ordblind i starten af skoleåret. Pludselig gav Vincents udfordringer en helt anden mening og vi er taknemmelige for, hvad det har betydet for Vincent, at få hjælpemidler og undervisning i at bruge dem.

For Vincent var det en stor udfordring også at skulle lære at bruge ordblindehjælpemidler. I starten havde han meget modstand mod det nye, fordi det krævede meget af ham.

Niels Frederiksen, 10 klasse

Niels

Niels Frederiksen var elev på Efterskolen Flyvesandet 2018-19 i 10.klasse.

Niels har påbegyndt sin ungdomsuddannelse på traktormekanikeruddannelsen i Aars efterfølgende og han var i et længerevarende praktikforløb på et traktormekanikerværksted i efterskolens lokalområde i 7 måneder.

Niels og hans forældre fortæller her efterfølgende om hvad opholdet har betydet for Niels:

Niels Frederiksen har været på efterskolen 2018- 2019.

Da Niels startede, kom han fra en folkeskole, hvor det boglige har været en stor udfordring for ham.

Da han startede på efterskolen, fik han hurtigt den hjælp, som han havde brug for, især med brug af hjælpemidler til ordblinde.

Det har gjort, at han nu bare går i gang med det boglige, uden at gøre sig en bekymring om han magter at følge med i timerne på erhvervsskolen.

På det personlige plan har Niels også ændret sig. Hvor han før var lidt indadvendt, er han nu mere udadvendt og tør sige hvad han mener også selv om andre ikke er enige.

Han har i det hele taget fået mere selvtillid og er blevet selvstændig.

Og så siger han, at det har været hans bedste skoleår ever.

Han har fået en masse gode kammerater.

Tobias Hansen, 10 klasse

Tobias

Tobias Hansen fra Sønderjylland har været elev på Efterskolen Flyvesandet i skoleåret 2018-19 og gået i 10.klasse.

Tobias er efterfølgende startet på erhvervsuddannelsen og i lære som tømmer. Her er Tobias og forældrenes udsagn om hvad efterskoleåret har betydet for Tobias:

Vi har som forældre til Tobias oplevet at få en mere selvstændig, moden og mere “voksen” dreng hjem. Han er vokset med opgaven i, at skulle forbedre sig på det faglige niveau for at være uddannelsesparat og klar til en ungdomsuddannelse. Det har vi kun oplevet som noget positiv. Tobias har været meget glad for de gode og kompetente lærere igennem det år.  

Vi føler også, at han har lært at tage mere ansvar for både sig selv, men også for andre. Vi har nydt godt af de nye venner’s selskab som han har haft med hjemme, og de har bare fået et nært og godt venskab for livet! 

Tobias:

Jeg har fået nye venner for livet og synes det har været fedt at lære nogle at kende som man kan dele sin fælles interesse “jagt” med. Dejligt fællesskab på skolen og man får et unikt og et andet forhold til lærerne, da man er sammen med dem næsten 24/7 og kommer til at kende dem på et mere personligt niveau.

Jeg har følt, at jeg fik mere ansvar – bare det at skulle sørge for selv at komme i gang om morgenen, få lavet sine lektier mm. Det har jeg også gjort hjemme, men på en anden måde.  En god skole i et dejligt naturområde og masser af plads. 

Det har været dejligt, at lærerne tog godt hånd om en og hjalp mig med at få mig på rette vej – eller i hvert fald lyttede til mine ønsker og sammen kunne komme “på rette hylde”. 

 Vi siger Tak for et fantastisk år – det er jo bare fløjet afsted. Kan varmt anbefales.

TIDLIGERE ELEVER

Egeby Efterskole blev etableret i 1991. Der er løbet meget vand igennem åen siden og rigtig mange elever har gået gennem dørene i skolens bygninger. I 2010 blev navnet ændret fra Egeby Efterskole til Efterskolen Flyvesandet. Vi anbefaler vores gamle elever at tilmelde sig vores facebookside "Efterskolen Flyvesandet". Her kan man løbende følge med i hvad der sker på skolen, ligesom spændende arrangementer, gammel-elevdag m.v. vil blive annonceret her.

IMG 9869
IMG 3697

Udtalelser fra tidligere elever og forældre

Ole elev i 10.klasse årgang 2019-20, jagtlinjen.

Jeg så første gang Efterskolen Flyvesandet på ”mærk suset”. En weekend hvor jeg så skolen fra jægernes syn. Her mærkerede jeg skolens charme og så den pæne omkringliggende natur som skolen ligger i. Vi var om aften på aftentræk efter ænder og gæs. Her så jeg de gode jagtmuligheder skolen har.

Min tid på efterskolen var virkelig god, jeg fandt hurtigt nogle jeg klikkede med og det gjaldt også for de andre på skolen. Jeg gik på jagtlinjen, hvor vi i jagtsæsonen september-januar skød fasaner, ænder, harer og duer med hagl. Som luksus kunne os med riffel skyde rådyr og dådyr. Jeg fik bl.a. derby på ænder og dåvildt. Uden for jagtsæsonen byggede vi skydetårne, sørgede for at der var foder i fodertønderne og vi observerede dyr. Vi havde også vores forælder-jagter, hvor forældrene måtte deltage og hvor os elever var jagtleder for jagterne. Her samarbejdede vi med mad og kulturlinjen om at få lavet en vildtmenu. Vi havde også vores rejse til Norge hvor vi skød ryper. Alt i alt var jeg glad for mit efterskoleår på Efterskolen Flyvesandet.

Oles mor skriver:

Ole var på Camp i en weekend på Flyvesandet. Da vi henter ham efter denne weekend, var Ole ikke i tvivl om at det var på Efterskolen Flyvesandet at han ville tilbringe 10. årgang.
Vores søn valgte at gå på jagtlinjen, da det er hans store passion. Skolen rummer fantastiske muligheder for at udvikle elevernes viden og jagtfærdigheder sådan et sted hvor naturen er i højsædet.
At se den udvikling der sker, når de unge mennesker skal stå på egne ben, væk fra hjemmet, er noget ganske særligt.
Vi har været så glade for at vores søn Ole valgte at gå på Efterskolen Flyvesandet.
Lokationen, omgivelserne og stedet for denne skole, er helt fantastisk og noget ganske særlig, ren helse for krop og sjæl.
Vi er fulde af beundring for den måde skolens ledelse og ansatte møder de unge mennesker på, der er plads til forskelligheder, og til at udvikle sig lige i den retning det unge menneske ønsker sig.
Samarbejdet mellem skolen og hjemmet har været så fantastisk, det er ikke kun det unge menneske skolen formår at gøre tryg, men de formår også at skabe tryghed for os forældre, det er også en stor del af det. Når man sender sit barn/unge menneske på efterskole, er det virkelig vigtig at vi som forældre kan føle os trygge, og det har vi kunnet.
Vi sender vores bedste anbefalinger om efterskolen Flyvesandet.

Med venlig hilsen

Anne

Ole 1

Sissel, elev i 10.klasse årgang 2019-20, jagtlinjen.

Mit år på Efterskolen Flyvesandet har været fuldstændig uundværligt. Stemningen, lærerne, linjerne og eleverne har gjort stort indtryk på mig, og på mit ophold på efterskolen. Efter 10 år på samme skole, var det spændende og udfordrende at prøve noget nyt. Jeg havde fornøjelsen af at have min egen hund med, som jeg fik trænet og brugt en masse på jagtlinjen. Jagtlinjen på efterskolen, har været fantastisk. At dele en lidt mere speciel interesse med andre unge har været en stor oplevelse for mig, og noget jeg aldrig vil glemme.  Har fået venner for livet.

Janni og Tom, forældre til Sissel

Vi sendte vores datter på Efterskolen Flyvesandet, med håbet om et spændende og udfordrende år, hvor hun ville få troen på sig selv og en masse selvtillid, for det trængte hun i den grad til, efter 10 år på den samme skole.

Vi ønskede også, at hun kunne finde nogle nye venner med den samme Interesse som hende – nemlig JAGT, som jo er en interesse hun stod meget alene med i grundskolen, men som hun fastholdt og fik dyrket på bedste vis på Flyvesandet. Hun havde desuden fået planlagt sit ophold således at hendes investering i en FT Cocker for konfirmationspengene, var blevet trænet og klar til jagt på efterskoleopholdet, til hendes store fornøjelse!

Vi kan derfor kun give Efterskolen Flyvesandet den bedste anbefaling herfra, da vi fik en glad og selvstændig pige hjem fra efterskole, endda med jagttegn, gode venner, samt en god selvtillid.

Fællesturene, der var arrangeret, var en kæmpe oplevelse for vores datter. Måden og tilrettelæggelsen turene var arrangeret på, var spændende og der blev sat store forventninger til, at man kunne løfte opgaverne i de grupper man var i.

Desværre blev året præget af Covid-19 og en hjemsendelse var nødvendigt, da der igen kunne åbnes op, klarede skolen det så FLOT. Vi kunne med god samvittighed aflevere vores datter, for alt var gennemtænkt og der var styr på familiegrupperne, hvor eleverne selv havde haft en indflydelse på hvem de ønskede at bo sammen med. Vi var som forældre meget taknemmelige for det kæmpe stykke arbejde, skolen fik sat i værk, trods den store udfordring de var sat i, og afslutningen på Sissel´s år på Flyvesandet blev en succes som vi er sikker på at hun altid vil tænke tilbage på med et smil på læben.

Vi vil også som forældre glæde os over vores fælles valg af efterskole som gav alle de gode oplevelser.

Sissel

Joan er forælder til Axel, elev i 10.klasse på Efterskolen Flyvesandet 2019-2020 jagtlinje.

Hvad skulle vi gøre?

Axel ville gerne på HTX. Men han var ikke helt klar til at fortsætte direkte på en ungdomsuddannelse efter 9. klasse, og vi syntes ikke at der var et 10.klassestilbud der passede.

Vi snakkede så sammen om muligheden for et efterskoleophold med 10. klasse og linjer indenfor fiskeri og jagt. Vi var ude for at se på et par efterskoler, men vi syntes ikke, det var det helt rigtige. En søndag kørte vi så til Efterskolen Flyvesandet, for at se og høre om denne skole.

Vi blev modtaget og vist rundt af 2 elever, der var på skolen denne weekend. ”Hold da op” hvor vi syntes de gjorde det godt. De fortalte med deres ord, hvordan det var at være på skolen, og de viste hele efterskolen frem. Vi fik et godt indtryk af, hvordan det var at være elev på efterskolen.

Bagefter fik vi vist årskalenderen for efterskolen og blev bl.a. også præsenteret for de linjer, som man kunne vælge på efterskolen. Vi fik det klare indtryk, at der ud over et godt fagligt tilbud, var et stort fokus på fællesskab, særligt indenfor interessefællesskabet indenfor de enkelte linjer.
Fremvisningen sammen med en gåtur i området viste også, at der var gode muligheder herfor.

Og her er så hvad vi mener et efterskoleår på Efterskolen Flyvesandet har givet vores søn:

Fra skostørrelse 38 til str. 43 ! – beskriver ikke alene væksten men også den personlige udvikling Axel har gennemgået på et skoleår på Efterskolen Flyvesandet. Skoleåret på Flyvesandet har givet vores søn mange gode og spændende oplevelser både inden for linjefaget – jagt, men også sammen med de andre elever på efterskolen. Vi oplever en ung mand der stoler på sig selv og sine beslutninger, og som er blevet fuldt klar på at starte sin uddannelse og tage de udfordringer op, der måtte komme hen ad vejen.

I vores familie har vi ikke traditioner for ophold på efterskoler. Men når det er sagt, kan vi kun sige, at vi ALDRIG kommer til at fortryde, at vi i samråd med vores søn valgte at give ham et skoleår på Efterskolen Flyvesandet.

Det skal også fortælles, at vi som forældre altid har syntes det har været en god, hyggelig og spændende oplevelse at komme på efterskolen og opleve eleverne og få talt med personalet.  Man følte sig altid velkommen. Efterskolen har været god til at lægge information og billeder ud i forbindelse med deres ture og arrangementer. Dette har betydet, at selvom efterskolen ligger fysisk langt væk fra hvor vi bor, har vi følt at den alligevel var tæt på.

Axel Rypejagt 2 1000X720

Jeg hedder Cecilia og gik på Efterskolen Flyvesandet på årgangen 19/20, og det var helt sikkert det bedste år jeg har haft i min skolegang.

Jeg har udviklet mig virkelig meget både personligt og fagligt. Jeg kom til Efterskolen Flyvesandet og var lidt usikker på mig selv, men min kontaktgruppelærer blev gjort opmærksom på det fra start, og jeg har udviklet mig utrolig meget med hjælp fra min kontaktgruppelærer.

Jeg kom også til Efterskole Flyvesandet med nogle problemer med at læse og skrive, fordi jeg er ordblind. Skolen tog virkelig godt hensyn til det, og hver torsdag fik jeg ekstraundervisning i dansk, hvilket har hjulpet mig med at blive mere opmærksom på mine fejl, og hvad jeg kunne gøre for at det bliver bedre, jeg fik også nogle teknikker til at rette dem, de gjorde mig opmærksom på hvad jeg kunne arbejde med både i skoleåret, men også fremover i min videre uddannelse.

Jeg valgt også Efterskolen Flyvesandet fordi deres hestelinje er udelukkende med islandske heste. Det var en race som jeg kendte hjemmefra, og har redet i mange år, og at gå på hestelinje har lært mig at bruge den viden jeg allerede havde, og videreformidle den til andre som måske ikke havde redet lige så længe som mig.

For mig betyder stemningen og fællesskabet på en efterskole utrolig meget, fællesskabet på Efterskolen Flyvesandet er virkelig godt, både mellem eleverne, men også mellem lærere og elever. Personalet er gode til at imødekomme dig, og de er interesseret i at lære dig at kende, de tager dig som du er, og man kommer ind i et fællesskab hvor man føler sig accepteret som man er af alle og det er rat.

En af de ting jeg lagde rigtigt meget vægt på, da jeg skulle vælge efterskole, var at efterskolen ikke skulle have for mange elever, og på Efterskolen Flyvesandet er de kun omkring 50-70 elever,

som også var med til at gøre mit efterskoleår bedre for mig, men det er også noget som styrker fællesskabet, fordi alle kender alle og man ved hvornår hinanden har brug for et klap på skulderen, eller et kram. Fællesskabet oplevede jeg på årgang 19/20 især om aftenen, når vi skulle være i vores bygningen og den sidste energi skulle bruges inden sengetid. Helt personligt brugte jeg tiden på at kramme alle godnat. Noget som jeg stadig får at vide, at det er noget nogen af dem savner her efter vi er stoppet.

I løbet af mit efterskoleår har jeg boet på det samme værelse hele året, men vi har stadig mulighed for at flytte, hvis det er det man har lyst til. Jeg boede det meste af året, hvor vi var to på værelset, men til slut pga. corona, var vi fire piger, hvilket var intenst og super hyggeligt. Når man bor på et værelse med andre mennesker, lærer man hurtigt at tolererer dem man bor med på en anden måde end man havde forventet.

Jeg har gennem efterskolen fået nogle venner for livet, og jeg ville ikke have været det store og varme fællesskab foruden. Vi var der for hinanden også selvom det måske ikke lige var en man snakkede med hver dag, og det er en egenskab jeg er glad for at kunne tage med videre.

På en efterskole er der hele tiden noget man skal forholde sig til, og det har lært mig at være mere rummelig, men det var rat at kunne gå en tur i skoven, eller gå en aftentur mod vandet, hvis det hele blev lidt for meget en gang imellem.

Mit ophold har lært mig at være mere positiv og tage tingene som de kommer, men det har også lært mig at stå på egne ben, og har gjort mig mere klar til min videre uddannelse.

Som efterskoleelev vil man helt sikker blive udfordret personligt og lære nye ting om sig selv, og selv om det kan være hårdt en gang imellem, er et efterskole ophold på Efterskole Flyvesandet nok den bedste beslutning jeg har taget i mit liv.

Cecilia

Og så skriver Cecilias mor følgende:

Cecilia vidste allerede i midten af 8. klasse at hun ville på efterskole i 10. klasse, så hun begyndte at lede efter den helt rigtig skole for hende. Cecilia har haft en del problemer igennem det meste af folkeskolen, så hun havde nogle krav til den efterskole hun ville på, et der måtte ikke være for mange elever, to der skulle være en hestelinje, med islænder heste.

Cecilia finder Efterskolen Flyvesandet og vi var ovre og se den, og det var et hit ved første blik, hele atmosfæren og omgivelserne er helt fantastiske.

Jeg må indrømme at jeg var lidt nervøs for hvordan det skulle gå, da Cecilia var en stille pige, uden mange venner, men jeg skal love for at hun er vokset på alle områder, en stor tak til personalet for den skønne pige jeg har fået hjem, og som har fået venner for livet.

Jeg kan varmt anbefale Efterskolen Flyvesandet

De bedste hilsner fra en stolt mor

Jane

Cecilia

Forælderfortælling fra Anders Ramsing, far til Johannes Ramsing, elev på Efterskolen Flyvesandet 2017-2020, 8.-10.klasse

Da jeg første gang kom på Efterskolen Flyvesandet med min søn Johannes, blev vi først overvældet af den skønne natur og de flotte bygninger. Vi oplevede en skole med høje ambitioner for elevernes udvikling, personligt og fagligt. Der er en konsekvent og forståelig holdning til et halvvoksent barns krav til sig selv. Efter rundvisning og samtale med lederen af skolen, var vi ikke i tvivl om at her var Johannes’ nye skole.

Johannes havde haft det svært i de mindre klasser hjemme i Sakskøbing. Det var ikke nemt at finde venner, og det var svært at koncentrere sig i skolen. Han var dog glad for at være spejder, og fungerede godt i det sammenhold der fulgte med det.

Han startede i 8. klasse med Science-outdoor som linjefag og fandt hurtigt nogle gode venner. Han blomstrede stille og roligt op, men han havde svært ved at inkludere alle. Det arbejdede lærer og ledelse en del med i løbet af hans første år på stedet.

I 9. klasse startede han på Jagtlinjen, og kravene til ham socialt og skolemæssigt blev øget. Han tog godt imod udfordringen og udviklede sig hurtigt til at blive en ihærdig elev og en god kammerat. Hans selvværd blomstrede kraftigt, og han udviklede en masse egenskaber, som vi førhen kun anede i ham. Det var som at se en larve blive til sommerfugl, og jeg er dybt rørt over at se ham fortsætte sin udvikling i år, hvor han som 3. års elev tager 10. klasse med. Han tager sit ansvar som erfaren elev til sig og er i gang med at supplere sit jagttegn med riffeltegn.

Året i år bliver kombineret med praktiktid hos skytten på det nærliggende gods, hvor han kan kombinere sin jagtinteresse med nogle af de opgaver som ligger i tråd med hans ønske om at komme i lære som tømrer. Han har været i praktik i et tømmerfirma i vores nærområde i løbet af året og har gode udsigter til en læreplads efter sit skoleforløb på Flyvesandet.

Vi er skolen dybt taknemmelige for den rolle lærere og ledelse har haft i vores søns fantastiske transformation og udvikling. Stor respekt og beundring herfra.

Mange hjertelige hilsener

Anders Ramsing

Anders Ramsing

Elev på årgang 2018/19  i 10.klasse Marie Jønsson fra Løgumkloster beskriver betydningen af hendes efterskoleophold på Efterskolen Flyvesandet her:

Efterskolen Flyvesandet ændrede mit liv fuldstændig. Den har givet mig det bedste år i mit liv. Jeg gik på årgangen 18/19, hvor jeg var den eneste pige på Jagtlinjen. Jeg var så sikker på at Efterskolen Flyvesandet skulle være mit andet hjem i 10. Klasse, så allerede i 6. klasse var jeg meldt ind.

Søndag d.12. august 2018 startede mit efterskoleår. De første par uger var introuger og allerede efter 2-3 dage følte jeg at vi alle sammen kunne snakke rigtig godt sammen. Det er det fede ved en lille efterskole som Flyvesandet. Der er man kun mellem 50 og 70 elever og det er så fedt. I starten var man selvfølgelig lidt nervøs for om man så kunne finde nogle veninder som man havde noget tilfælles med, men det skal man slet ikke være. Alle er så venlige også de ansatte. Det var også en af de bedste ting ved Flyvesandet. Fællesskabet mellem os alle. Lærer som elever. Man kunne snakke med alle om alt.

Jagtlinjen var det bedste! Og jeg vil 100% opfordre alle der har den mindste interesse i jagt til at vælge den linje! Lærerne er flinke og man får en masse god læring om jagt og en masse fede oplevelser sammen med sine bedste venner. Jeg f.eks. havde min hund med på efterskolen og det er også en af de unikke ting ved Efterskolen Flyvesandet. Man må nemlig have jagthund med. Det gav mig en mulighed for at få overtalt min far, om at jeg måtte få min egen hund. Så da jeg var 14 år købte jeg min egen  Kleinermünsterlænder, Bella. I starten var jeg lidt bange for, om jeg ville få trænet nok med hende derovre, men så er der jo en masse andre med hund, som også skal ud og træne og så har man et fællesskab om det og hjælper hinanden. Skolen tilbød også hundetræning hver onsdag i linjefagstimerne, for dem der havde hund. Og der lærte jeg en hel masse.

Marie 2

Rasmus Just har været elev i 10.klasse på jagtlinjen i skoleåret 2018/19: 

Jeg begyndt på Efterskolen Flyvesandet af 2 grunde. Jeg ville forbedre mig fagligt, og det gjorde jeg. Jeg startede som en elev der var meget skoletræt og demotiveret i forhold til at gå i skole. Men efter jeg begyndte på efterskolen, blev jeg meget mere motiveret pga. lærerne var gode til at give opgaver rettet til den enkelte elev og hjælpe mig med det jeg havde brug for at få hjælp til. Jeg er nu begyndt på erhvervsuddannelse og savner faktisk det typiske skolearbejde, så som analyser i dansk og udfordrende regnestykker i matematik. Mit efterskoleophold har været det bedste der er sket i mit liv. Det har været den fedeste oplevelse på mange punkter. Lige fra alle vores fælles ture til de eftermiddage, hvor vi cyklede til stranden og badede med vennerne, eller de sene aftner hvor man bare ligger og snakker med sin roomie. Vores linjetur til Læsø på jagtlinjen er noget af det der står klarest. At vi alle var samlet om den samme passion ”jagt”. Efterskolen har gjort mig til en helt ny person. Da jeg har udviklet mig personligt. Jeg er blevet bedre til at omgås andre mennesker, da man møder så mange forskellige personligheder med hver deres baggrund. Efterskolen har givet mig venner for livet som jeg jævnligt har kontakt med.  

Rasmus mor fortæller her: 

"Den bedste gave jeg har givet min søn."

Jeg havde en dreng der var meget ked af at gå i skole. Desværre af den simple grund, at han ikke blev udfordret fagligt, skolen opdagede endda ikke at han var ordblind. Han var imod skolens manglende måde at tage deres elever seriøst på. Han havde en meget lille omgangskreds, igen fordi han gerne ville lære og udvikle sig og have nogle venner at spejle sig i. 

Alt det og meget mere har han fået  Efterskolen Flyvesandet. Jeg er skolen dybt taknemlig for deres opsøgende måde at arbejde på for at opdage elever der er ordblinde. De har i mine øjne en stor faglighed og samarbejde med ordblindekonsulent/koordinator.  

Efter 10 måneder fik jeg en glad og smilende dreng hjem, en dreng der hvilede i sig selv og turede at stå ved hans egne holdninger og selv troede på hans eget værd og som har lært at arbejde positivt med hans tolerance. Jeg er skolen taknemlig og kan kun varmt anbefale den. 

En glad og stolt mor. 

Rasmus
Rasmus 2

Vincent elev i 9. klasse årgang 2018-19, fiskelinjen.

Jeg har en stor passion for fiskeri og er testfisker for en stor anerkendt grejproducent. Så det at der findes en efterskole med en fiskelinje, var nok det der trak allermest i mig. Jeg havde selv fundet efterskolen på nettet og efter et besøg på skolen, hvor jeg fik en personlig rundvisning, var det ikke svært for mig at vælge Flyvesandet. Jeg har derfor taget 9 klasse, med fiskeri som linjefag, på Flyvesandet. Det har været et fedt og meget selvstændigt år på fiskelinjen. Der har været rig mulighed for selv at bestemme. De mange timers fiskeri har betydet mere end 70 havørreder på krogen, både store og små, i løbet af hele fiskesæsonen.

Vi har prøvet de fleste former for fiskeri. Jeg er og bliver inkarneret sportsfisker.

Mit år på Flyvesandet har lært mig, at det er vigtigt at have en positiv indstilling fra starten. Jeg har boet på et 4 mands værelse. Vi var tre fra fiskelinjen og en fra jagtlinjen. At bo tæt sammen kræver tolerance. Man lærer hinanden at kende på godt og ondt, mest godt.

Som efterskoleelev skal man hele tiden forholde sig til fællesskabet – det har lært mig noget om rummelighed.

Der sker hele tiden noget og der er ikke meget alenetid. Jeg synes det er dejligt at få lov til at gå ned på kysten og tage nogle kast, når hovedet har brug for fred og alting er lidt svært.

På Flyvesandet er man en del af et fællesskab og det er nødvendigt at man selv tager ansvar og er en aktiv del. Det er et fælles ansvar at få skolen til at fungere. Det falder helt naturligt på Flyvesandet.

Vincent

Vincents forældre fortæller:

Da vi ankommer til efterskolen Flyvesandet den allerførste dag, og skal aflevere vores søn, bliver vi helt overvældet af de smukke bygninger og den omkransende natur og ikke mindst af stemningen og modtagelsen på skolen. Vi føler os i den grad velkomne.

Alle nye elever og forældre bliver budt på grillmad, som bliver nydt i den store hyggelige have. På trods af at vi skulle tage afsked med vores søn, velvidende vi kun ville se ham i weekenderne det næste år, kørte vi hjem med en god følelse i maven.

Hver gang vi har været til arrangementer på skolen, er vi altid blevet mødt af en behagelig stemning og stor imødekommenhed fra alle ansatte. Altid er der faldet nogle positive ord, om Vincent, med på vejen. Det har været med til at bekræfte os i, at et år på Flyvesandet var det rigtige valg for Vincent.

Da Vincent startede på skolen var han så skoletræt, at selve skoledelen bare skulle overstås. Det var i linjefaget, fiskeri, han skulle overleve. Han var helt i knæ, både fagligt men også med en følelse af nederlag i forhold til troen på egne evner omkring det boglige.

Det kom som et chok for os, da Vincent blev testet ordblind i starten af skoleåret. Pludselig gav Vincents udfordringer en helt anden mening og vi er taknemmelige for, hvad det har betydet for Vincent, at få hjælpemidler og undervisning i at bruge dem.

For Vincent var det en stor udfordring også at skulle lære at bruge ordblindehjælpemidler. I starten havde han meget modstand mod det nye, fordi det krævede meget af ham.

Vincent Foraeldre 1

Niels Frederiksen var elev på Efterskolen Flyvesandet 2018-19 i 10.klasse.

Niels har påbegyndt sin ungdomsuddannelse på traktormekanikeruddannelsen i Aars efterfølgende og han var i et længerevarende praktikforløb på et traktormekanikerværksted i efterskolens lokalområde i 7 måneder.

Niels og hans forældre fortæller her efterfølgende om hvad opholdet har betydet for Niels:

Niels Frederiksen har været på efterskolen 2018- 2019.

Da Niels startede, kom han fra en folkeskole, hvor det boglige har været en stor udfordring for ham.

Da han startede på efterskolen, fik han hurtigt den hjælp, som han havde brug for, især med brug af hjælpemidler til ordblinde.

Det har gjort, at han nu bare går i gang med det boglige, uden at gøre sig en bekymring om han magter at følge med i timerne på erhvervsskolen.

På det personlige plan har Niels også ændret sig. Hvor han før var lidt indadvendt, er han nu mere udadvendt og tør sige hvad han mener også selv om andre ikke er enige.

Han har i det hele taget fået mere selvtillid og er blevet selvstændig.

Og så siger han, at det har været hans bedste skoleår ever.

Han har fået en masse gode kammerater.

Niels

Tobias Hansen fra Sønderjylland har været elev på Efterskolen Flyvesandet i skoleåret 2018-19 og gået i 10.klasse.

Tobias er efterfølgende startet på erhvervsuddannelsen og i lære som tømmer. Her er Tobias og forældrenes udsagn om hvad efterskoleåret har betydet for Tobias:

Vi har som forældre til Tobias oplevet at få en mere selvstændig, moden og mere “voksen” dreng hjem. Han er vokset med opgaven i, at skulle forbedre sig på det faglige niveau for at være uddannelsesparat og klar til en ungdomsuddannelse. Det har vi kun oplevet som noget positiv. Tobias har været meget glad for de gode og kompetente lærere igennem det år.  

Vi føler også, at han har lært at tage mere ansvar for både sig selv, men også for andre. Vi har nydt godt af de nye venner’s selskab som han har haft med hjemme, og de har bare fået et nært og godt venskab for livet! 

Tobias:

Jeg har fået nye venner for livet og synes det har været fedt at lære nogle at kende som man kan dele sin fælles interesse “jagt” med. Dejligt fællesskab på skolen og man får et unikt og et andet forhold til lærerne, da man er sammen med dem næsten 24/7 og kommer til at kende dem på et mere personligt niveau.

Jeg har følt, at jeg fik mere ansvar – bare det at skulle sørge for selv at komme i gang om morgenen, få lavet sine lektier mm. Det har jeg også gjort hjemme, men på en anden måde.  En god skole i et dejligt naturområde og masser af plads. 

Det har været dejligt, at lærerne tog godt hånd om en og hjalp mig med at få mig på rette vej – eller i hvert fald lyttede til mine ønsker og sammen kunne komme “på rette hylde”. 

 Vi siger Tak for et fantastisk år – det er jo bare fløjet afsted. Kan varmt anbefales.

Tobias